Marleen

Gewicht: van 85 kg naar 90 kg

Omtrek: van 98 cm naar 95,5 cm

Hoofddorp 16/7/2017:
Sinds november 2015 liep ik bij diëtist Marleen om af te vallen. Op eigen houtje lukte dat niet en de voorgaande diëtist raadde mij een koolhydraat arm dieet aan. Dit was overigens geen succes, ik bleef de keukenkastjes openen om te kijken of er iets was wat ik nog kon eten.
Al vrij snel kwamen Marleen en ik tot de conclusie dat mijn lichaam in de bekende “spaarstand” stond, onder andere door jarenlang niet te ontbijten, onvoldoende te eten op een dag en weinig regelmaat.
Onder begeleiding van Marleen heb ik betere keuzes in voeding leren maken. Wat daarbij ook geholpen heeft, is het overstappen van supermarkt groentes (waarvan ik vind dat er vrij weinig variatie in is) naar een groentepakket wat iedere week bij ons wordt bezorgd. Dit pakket geeft ons meer variatie, ook omdat hier groentes in zitten die (bijna) nooit in de supermarkt te vinden zijn.
Helaas heb ik tijdens mijn begeleiding van Marleen niet mijn doelstellingen gehaald.
Ik weet van mijzelf dat ik een emotie- en stress eter ben, dit heeft mij voor een deel belemmerd in het behalen van mijn streefgewicht.
Ongeveer een maand geleden, na lang nadenken en het vermoeden van Marleen dat er wellicht een psychische grondslag zou kunnen liggen aan mijn afvalblokkade, heb ik besloten om te stoppen met diëten en eerst te gaan werken aan mijn mentale gezondheid.
Uiteraard blijf ik wel bewust bezig met het maken van gezondere keuzes in mijn voeding en hou ik ook mijn beweging op pijl.
Zodra ik voel dat ‘mijn hoofd er klaar voor is’, pak ik het afvallen weer op om toch mijn doel te halen.
Uiteindelijk moet ik dit kunnen bereiken, al wordt de weg wel wat langer dan in eerste instantie gedacht. Toch zou ik Marleen aanbevelen voor haar geduld en adviezen.

 

Net als Marleen hulp nodig?

    Bericht