Niels

Gewicht: van 80,5 kg naar 78,5 kg

Vetpercentage: van 20,2% naar 19,6%

Ik ben bij Sportdiëtist Marleen van Haastrecht in Hoofddorp gekomen omdat ik in training ging voor de marathon van Amsterdam. Dit zou mijn eerste marathon worden dus wilde ik het goed aanpakken. Zelf vond ik het erg lastig om de juiste balans te vinden in mijn voeding. Je moet niet te veel eten want dan kom je in gewicht aan. Daarentegen ook niet te weinig, want dan kun je niet goed presteren. Zelf was ik in aanloop van mijn trainingsschema al wat extra kilo’s verloren, dus hoe dat moest wist ik wel. Het ging mij dus om de juiste balans (en misschien wat extra gewicht verlies) en die hoopte ik bij Marleen te vinden.

Bij de eerste ontmoeting heeft ze mij van alles uitgelegd van voeding tot vetpercentage etc, daarna heeft ze mijn gegevens opgemeten, zodat we konden zien welke vorderingen er gemaakt werden. Na de deze ontmoeting heb ik een uitgebreid voedingsschema ontvangen en een variatielijst op deze manier had ik houvast en had ik duidelijkheid van de DO’s en de DON’T’s ????.

Ik merkte al gauw dat ik veel meer op een dag mocht eten als dat ik eigenlijk deed dus er ging een wereld voor mij open. Tijdens de tweede afspraak werd duidelijk dat mijn vetpercentage was gedaald en daar deden we het allemaal voor. Het traject is eigenlijk zo door gegaan ik heb super veel aan de informatie gehad van Marleen. Ook toen D-Day eraan kwam heeft ze mij geleerd hoe je koolhydraten kan stapelen om zo TOPfit aan de start te staan. Ik heb mijn eerste marathon gelopen in 4:03 uur en topfit mede dankzij sportdiëtist Marleen.

Momenteel train ik voor mijn volgende marathon en ook nu gebruik ik nog steeds de adviezen van Marleen. Ik kan dus alleen maar zeggen heb je een specifiek doel, wil je je prestatie verbeteren en heb je twijfels over voeding ga dan naar de praktijk van Sportdiëtist MvH in Hoofddorp.

 

Net als Niels resultaat boeken of een marathon lopen?

    Bericht